SpaansCoach

Over mij

Laurens Crvenkovic

SpaansCoach

¡Bienvenidos a todos!

Leuk dat je naast mijn website ook geïnteresseerd bent in mij als persoon, anders zou je natuurlijk nooit het kopje over mij aanklikken. Daar gaan we dan! Vámonos! Mijn naam is Laurens Crvenkovic en ben opgegroeid in de regio Rotterdam. Nu denk je Crvenkovic een Spaanse achternaam? Nee! Mijn moeder is Nederlandse en mijn vader komt uit Kroatië.

Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in vreemde talen en culturen. Op de middelbare school koos ik daarom ook al snel het talenprofiel, waaronder Frans en Spaans. Met dat Frans had ik niet zo heel veel maar met Spaans daarentegen! Misschien kwam dat ook wel door de docent. Mijn docent: een klein pittig vrouwtje met ontzettend veel positieve energie. De hele week keek ik uit naar haar lessen. Ook de mondeling examens voelde niet als toetsen maar meer als een gezellig gesprek! Toen er de kans zich voordeed om op uitwisseling te gaan naar een klein dorpje in het noorden van Spanje greep ik die natuurlijk meteen. Ik kwam terecht in een ontzettend leuk en hartelijk gezin waar men geen woord Engels sprak. Nu moest ik wel en dat lukte nog ook! Met wiskunde had ik altijd zoiets waar ga ik die kansverdelingen nu ooit nog voor gebruiken maar met het Spaans daarentegen. De lessen hadden echt een doel! Ik wist het zeker, ik ga na m’n VWO gewoon Spaans studeren!

 

Zo gezegd zo gedaan na het behalen van mijn diploma ben ik Spaanse Taal en Cultuur gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht. Een ontzettend leuke tijd waar ik naast de taalvaardigheden van het Spaans ook heel veel heb mogen leren over de literatuur en cultuur van het Iberische schiereiland. Dit soort onderwerpen probeer ik altijd te verweven in mijn lessen zodat men naast de taal ook wat over de geweldige Spaanse cultuur en geschiedenis leert.

Na m’n bachelor wilde ik door Spanje gaan reizen. Na alle interessante colleges over Spanje wilde ik nu ook wel eens wat zien in plaats van al die dia voorstellingen. Ik vertrok met alleen rugzak om een reis te maken door het vasteland van Spanje. Vanuit het noorden ben ik helemaal afgezakt naar het meest zuidelijke gebied van Spanje: Andalusië. Tijdens het reizen en bezoeken van verschillende steden kreeg ik met één stad in het bijzonder een speciale band: Málaga. En je voelt het misschien al aankomen, hier ben ik nooit meer weggegaan! Mocht je een leuke stadstour willen, ¡Soy tu guía!

Vanaf de middelbare school en gedurende mijn opleiding ben ik eigenlijk altijd al bezig geweest met Spaanse lesgeven. Dit varieert van middelbare school scholieren tot de Rotterdamse buurvrouw om de hoek! Het maakt mij allemaal niet uit en niks is te gek! Hetgeen wat ik belangrijk vind is de persoonlijke aandacht, dat men er plezier in heeft en uiteindelijk ook daadwerkelijk iets kan met de lessen. Vandaar het rugzakje als logo, iedereen heeft een eigen rugzakje als individu en waar naar mijn mening de grootste potentie in zit is rekening houden met ieder zijn persoonlijke situatie. Alleen op deze manier is de grootste groei te behalen.

 

spaanscoach laurens prive les spaans

Mocht je na het lezen van het kopje “over mij” nog steeds zin hebben in een online live Spaanse lessen.
Wacht dan niet langer en reserveer snel je les online.

Chat openen
1
Hola, kan ik je ergens mee helpen?